pátek 26. června 2015

Jahodový džem


Další várka jahod zpracovaná. 




Zatim mám dva druhy - čistě jahodový, nemixovaný a s rebarborou a vanilkou, ten jsem trochu projela ponornym mixérem. 
Už několik let ho dělám v domácí pekárně. Je to možná trochu zdlouhavější - zpracovává se najednou max 1 kilo ovoce, ale zase u toho nemusim stát a míchat. 




První várku jsem dělala s želírovacím cukrem, ta je v pohodě, ale druhá jen cukr a citron, ta je řídká. Nepomohlo ani druhý svaření s kyselinou citronovou. My ale používáme džem hlavně do jogurtu, tak nám tekutější nevadí. 



Po celym bytě to krásně jahodově voní.  


Mějte se krásně
                           Monika

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za zhlédnutí článku i za případný komentář.